Upute za izradu trajnog laka

1. PRIPREMA NOKTA

Dobro pripremljena nokatna ploča ključni je element koji će vašem trajnom laku osigurati trajnost i postojanost. Potrebno je ukloniti višak kožice (zanoktica), nakon toga laganim pokretima rašpe oblikovati nokat, te ukloniti nepravilnosti sa nokta polirnim blokom. Nakon što ste obradili nokat potrebno ga je prebrisati Cleanerom (staviti Cleaner na blazinicu i dobro istrljati svaki nokat) kako bi otklonili masnoće i prašinu koja se stvorila obradom nokta. Pričekati malo da se Claner posuši.

2. APLICIRANJE BAZE ZA TRAJNI LAK

Apliciranje baze za trajni lak najbitnija je faza u procesu. Baza se nanosi u tankom sloju po cijeloj površini nokta. Vrlo je bitno pokriti cijelu nokatnu ploču, no paziti da se baza ne nanosi na noktnu kožicu. Bazu je potrebno nanijeti u najtanjem mogućem sloju – ne smije "curiti". Bazu osušiti u lampi – 30 sek. Nakon što ste posušili bazu krećemo s nanošenjem laka u boji.

NAPOMENA: Nakon sušenja ne dirajte bazu prstima – na taj način na nju nanosite masnoću i prašinu, te umanjujete kvalitetu vaše manikure. Nakon sušenja u lampi vaša baza je na dodir ljepljiva – to je normalno.

3. NANOŠENJE TRAJNOG LAKA U BOJI

Trajni lak u boji nanosi se jednako kao i svi drugi lakovi – bitno je da ga nanosite u što tanjem sloju (bolje nanijeti dva super tanka sloja nego jedan deblji). Kako bi vaš trajni lak trajao što duže nanesite lak i na sam vrh nokta. Ukoliko lak nanesete na kožu slobodno ga uklonite drvenim štapićem prije sušenja u lampi. Osušiti prvi sloj u lampi – 30 sek., nakon toga nanijeti drugi sloj te ponovno posušiti u lampi – 30 sek.

NAPOMENA: Nakon sušenja ne dirajte lak prstima – na taj način na njega nanosite masnoću i prašinu, te umanjujete kvalitetu vaše manikure. Nakon sušenja u lampi vaš lak je na dodir ljepljiv – to je normalno.

4. ZAŠTITA LAKA ZAVRŠNIM SJAJEM

Nakon dva sloja laka nanosimo Top coat (sjaj) – ponovno preko cijelog nokta i u najtanjem mogućem sloju te ga posušiti u lampi 30 sek.

Posušeni top coat prebrišite blazinicom natopljenom Cleanerom (NAPOMENA – ukoliko je u vašem setu Top coat sa disperzijskim slojem on će biti ljepljiv – ne brinite to je potpuno normalno – nakon brisanja Cleanerom ljepljivost nestaje) Vaš trajni lak je gotov!

 

KAKO SKINUTI TRAJNI LAK?

 

Porašpajte nježno površinu svakog nokta, tek toliko da oštetite završni sloj (top coat).

Pripemite:

  • 10 komadića blazinice (1 klasičnu blazinicu razrežite na 4 dijela – na trokutić) ili vate

  • 10 komada aluminijske folije (koju inače koristimo u kuhinji) – izrezane na dimenzije cca 10x10 cm.

Natopite svaki trokutić blazinice acetonom. Na svaki nokat stavite natopljenu blazinicu i zamotajte prst aluminijskom folijom. Sjajna strana folije prema dolje, na blazinicu. Zamotajte čvrsto oko prsta. Nakon 15-20 minuta uklonite foliju. Lak ostružite metalnim alatom poput onog za guranje kutikule ili drvenim štapićem. Kod uklanjanja laka ne smije biti pretjerane sile. Ako osjetite da vas nokat boli ili da morate prejako strugati, vratite foliju kako bi se lak dodatno otopio.

Nakon uklanjanja laka eventualne ostatke base coata lagano isporilati polirnim blokom.


Starija objava